Holland America Line cruises | Cruise | Nederland | Rederij
Holland America Line

Kenmerken

- Middelgrote / Grote schepen 
- 15 schepen
- Luxueuze, klassieke inrichting
- Uitstekende service
- Variatie in afvaarten over de hele wereld
- Veel afvaarten vanuit Nederland
- Voertaal: Engels


Kledingvoorschriften
Overdag: vrijetijdskleding
Avonden: nette vrijetijdskleding (pantalon en een overhemd voor de heren, jurk of nette broek voor de dames). 

Diner
Aan boord zijn er 2 dinerzittingen, echter kunt u ook kiezen uit de open zitting.

Valuta aan boord
De valuta aan boord is in Amerikaanse dollars.

Fooien
De dagelijkse fooien zijn $ 11,50,- per persoon per dag. Voor de gasten die in een suite verblijven zijn de fooien $ 12,- per persoon per dag.

De bedieningstoeslag op de drankjes is 15%.

Aan boord van één van de 15 schepen van de Holland America Line ontbreekt het u aan niks! Deze van oorsprong Nederlandse rederij weet op basis van 130 jaar ervaring hoe zij haar gasten in al hun behoeften kan voorzien. De schepen van de Holland America Line vertrekken vanaf 25 havens en leggen in totaal bij 320 havens aan. De bestemmingen zijn gevarieerd en liggen over de hele wereld: Europa, Azië, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Amerika, De Carribean, Mexico en Alaska. 

In de luxe ingerichte ruimten voelt iedereen zich heerlijk thuis. Een aantal van de schepen van de Holland America Line Cruises is nog ingericht met een klassiek interieur. Service staat hoog in het vaandel en per twee gasten is er bijna één bemanningslid beschikbaar. Deze service ervaart u onder andere tijdens de maaltijden: de bemanning zorgt ervoor dat het u aan niks ontbreekt. De hoogstaande gerechten zorgen voor nieuwe, culinaire ervaringen. Dit komt doordat verschillende bekende schrijvers van kookboeken en sterrenkoks zoals Johnny de Boer in dienst zijn van deze rederij en de menu’s samenstelen. Zij organiseren verschillende culinaire bijeenkomsten zoals wijnproeverijen en persoonlijke kookcursussen. Op de schepen van Holland America Line zult u zich geen moment vervelen. Er is een gevarieerd aanbod van fitness, groepssportlessen, ontspanning, dans en zang. Er worden ongeveer twee gala-avonden per week georganiseerd. Club HAL is het kinderprogramma. Uw kinderen worden vermaakt terwijl u lekker uit kunt rusten. Ook aan wal zijn de mooiste excursies voor u samengesteld.